• Gratis frakt inom Sverige & 14 dagars öppet köp!

De vanligaste frågorna

Här har vi samlat svar på några av de vanligaste frågorna vi får. Hittar du ändå inte vad du letar efter är du välkommen att höra av dig till oss!

SafeCap passar på de flesta fyrtaktsmotorer mellan 30 och 70 hästkrafter. En SafeCap kan användas till motorer där originalkåpan inte överstiger 180 cm i inneromkrets.

Din beställning skickas oftast från oss inom 24 timmar och vi levererar spårbart med DHL. Leveranstiden från det att paketet lämnat oss ligger på 1-2 vardagar.

Din SafeCap är impregnerad när du köper den men för att den ska hålla länge är det viktigt att den rengörs och impregneras inför varje säsong. Detta för att den ska bibehålla sitt skydd mot väder och vind och undvika att den blir blekt av solen. 

Det beror mycket på hur den sköts. En SafeCap som rengörs ordentligt, impregneras noggrant inför varje säsong och förvaras inomhus under vintern kan hålla i många år. 

Om den däremot inte rengörs eller impregneras och förvaras utomhus året runt förkortas livslängden avsevärt. 

Vi rekommenderar att man använder sin SafeCap i samband med de godkända lås som rekommenderas av föräkringsbolagen.

Hos Stöldskyddsföreningen kan du läsa mer om vilka lås som är godkända.

Under de ca 10 åren som SafeCap har funnits på marknaden har 99% av våra kunder fått ha sin båtmotor ifred. Med andra ord är det mycket effektivt.

Även om detta är riktigt bra siffror så kan vi självklart inte garantera 100% skydd mot stöld. Precis som med lås, DNA-märkning och andra typer av stöldskydd finns det undantag där dessa inte hjälper. 

Absolut, det finns ett spår framtill så man kan trä in ett vajerlås till en cykel och låsa fast den runt kablaget som kommer ut från motorn. 

Stäng meny
×

Kundvagn

Kontakta oss

Du är mer än välkommen att höra av dig till oss om du har några frågor.

Vi återkommer till dig så fort vi kan!

SafeCap logo

Westguard Trading
Höglycke Västergård
573 94 Ydre

Offertförfrågan

Berätta för oss vad du är intresserad av så återkommer vi till dig så fort vi kan!

SafeCap logo

Westguard Trading
Höglycke Västergård
573 94 Ydre